Yourt and More

Wie is Yourt? Wat doet Yourt? Wat kun je bij ons bestellen?

Eigenaresse

Leanne in actie krant

Mijn naam is Leanne Burger en de trotse eigenaresse van Yourt. Ik ben een jonge ondernemer vol energie en inspiratie. Zoals je kunt zien hou ik van een lekker ontbijt of lunch en dat wil ik jullie ook bieden. 

Iets meer over mijzelf. Ik ben geboren en getogen in het mooie dorp ‘T Zand. Hier heb ik mijn jeugd door gebracht, deed ik aan sport bij Handbal verenging Geel-Zwart en zat ik hier op de basisschool. Na het voorgezet onderwijs ben ik een opleiding gestart in Haarlem, facilitair leidinggevende MBO 4. Dit afgerond met een diploma en naar het volgende avontuur gegaan, namelijk mijn vervolg stap HBO ondernemerschap en Retail management. Hier heb ik een mooie uitdaging in gevonden en dat is Yourt.

In het tweede jaar van mijn studie mag ik stage lopen in mijn eigen bedrijf, HOE GAAF! Dit is z’n onwijze stap geweest en ik ben blij dat de NHL Stenden mij dit heeft gegund. Ik heb mijn studie kunnen afsluiten met een diploma. 

Het is de perfecte uitdaging voor mij, een uitdaging die ik graag aan ga. 

Yourt

Het idee om ontbijt en lunch te gaan verkopen begon bij Leanne in 2019. Ze was op vakantie en zag dit voor haar neus gebeuren. Yoghurt ontbijt en lunch en sinds dien is ze gaan nadenken over de mogelijkheden. Want alleen yoghurt verkopen doet de supermarkt ook. Wat voor Leanne ook meetelde is dat de producten direct bij de agrarische ondernemers aan gekocht moesten worden. 

Ze is in gesprek gegaan met een boer en boerin die yoghurt maken van Jersey koemelk. Deze melk is special vergeleken de “gewone” koe. Jersey melk heeft een ander soort eiwit en heeft meer vetten verwerkt in de melk. Dit geeft een ietwat andere smaak, die veel lekkerder is! Jersey melk bevat de beta- caseïne A2. Oorspronkelijk zijn de gekleurde rassen van melkvee, zoals Yersey’s en Guernseys altijd een soort van boegbeeld geweest voor het A2 gen. Daarnaast eet en mest de koe ongeveer 30 procent minder dan de “gewone” zwart witte koe die wij kennen. 

Ook is Leanne opzoek gegaan naar de beste groenteboer in de omgeving. Ze is uitgekomen bij Elkedagvers. Hier haalt Leanne het verse fruit vandaan wat wordt verwerkt in en op de yoghurt specials en smoothies. 

Na een jaar proberen in een prachtige blokhut, is het dan werkelijkheid geworden. Yourt is verhuist naar een pracht pand. Op precies dezelfde plek! Alleen in een nieuw jasje. Heb jij onze nieuwe winkel al gezien? of wil je deze bewonderen? check dat even de openingstijden op de home pagina.

 

opening blokhut yourt
logo_header

Heerlijke yoghurt specials, smoothies
en fruitsalades. 100% natuurlijk van
de Jersy koe. Uitbreiden met een
broodje dat kan!
Wij bezorgen onze bestellingen in
Callantsoog,
⁹t Zand en omstreken.

Volg #Yourtandmore

Volg Yourt&more en blijf op de
hoogte van al onze heerlijkheden!